назад

Керівництво Регіонального центру провело начальну лекцію для працівників Нацполіції України

gol

1 вересня, у день, коли на Рівненщині розпочали роботу бюро правової допомоги, керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провело навчальну лекцію для працівників Нацполіції Рівненської області.

Директор та заступник директора центру Василь Овдіюк та Сергій Іллюк розповіли поліцейським про практичні аспекти реалізації права на правову допомогу.

Спершу Василь Овдіюк ознайомив присутніх з діяльністю Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Рівненщини, окреслив пріоритетні напрямки її розвитку, закцентував увагу на позитивному досвіді функціювання системи у кримінальному процесі, а також у цивільних та адміністративних справах. Також директор Регіонального центру проінформував поліцейських про новий етап у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги жителям Рівненщини, який пов’язаний із відкриттям бюро правової допомоги.

1

Сергій Іллюк закцентував увагу присутніх на практичних моментах співпраці Регіонального центру з надання БВПД з Національною поліцією Рівненщини. Так, мова йшла про обов’язок поліції повідомляти Регіональний центр про затримання. Зокрема, Сергій Іллюк зазначив, що проблемним питанням є те, що поліція не завжди дотримується принципу негайного повідомлення про затримання.

Загалом під час лекцій працівники Нацполіції Рівненщини мали можливість дізнатися про практичні аспекти реалізації права на правову допомогу підозрюваними, обвинуваченими, потерпілими і свідками, забезпечення захисту у кримінальному процесі; організацію системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, її місію, бачення та цінності; забезпечення раннього доступу до правової допомоги для затриманих; стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, а також про роль бюро правової допомоги.

До слова, це була перша з запланованих лекцій, які працівники Регіонального центру з надання БВПД провели для працівників Нацполіції Рівненщини.

2