назад

Клієнту Окнянського бюро правової допомоги поновлено його право на земельну частку

Gushkan

Громадянин Ц. звернувся до Окнянського бюро правової допомоги – він потребував кваліфікованої правової допомоги та здійснення представництва його інтересів в Красноокнянському районному суді Одеської області по справі щодо визнання права власності на земельну частку (пай). 

Доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано начальнику Окнянського бюро правової допомоги Альоні Гушкан.

Отримавши доручення, керівник бюро зустрілася з клієнтом, з’ясувала, що клієнт потребує складання та подання до Красноокнянського районного суду позову щодо визнання права на земельну частку (пай), а також потребує кваліфікованого представництва її інтересів в суді під час судового розгляду позовної заяви.

З метою якісної підготовки позовної заяви та з метою збору доказів для звернення до суду було підготовано та направлено ряд запитів, які мали вирішальне значення для прийняття позитивного рішення по справі, а саме: до Окнянської районної державної адміністрації;  Відділу Держгеокадастру України в Красноокнянському районі Одеської області; Окнянського військового комісаріату Одеської області; до Гавиноської сільської ради Окнянського району Одеської області.

28.02.2017 року було підготовано та подано позовну заяву до Красноокнянського районного суду позовну заяву щодо визнання права на земельну частку (пай), відповідачами по якій була Головне управління Держгеокадастру в Одеській області, Окнянська районна державна адміністрація та Гавиноська сільська рада Окнянського району.

01.03.2017 року було подано клопотання про зменшення та/або відстрочення сплати судового збору гр. Ц., яке Ухвалою суду від 14.03.2017 року задоволено в повному обсязі.

13.03.2017 було відкрито провадження по справі та призначено справу до розгляду на 22.03.2017.

14.06.2017 року представником позивача, керівником Окнянського бюро правової допомоги Альоною Гушкан, подано уточнену позовну заяву з метою зміни процесуального статусу Головне управління Держгеокадастру в Одеській області з відповідача на третю особу.

У сьоми судових засіданнях протягом травня-липня представник клієнта бюро Альона Гушкан позовні вимоги підтримала у повному обсязі. Представники відповідачів – Окнянської районної державної адміністрації та Гавиноської сільської ради Окнянського району, а також третьої особи – Головне управління Держгеокадастру в Одеській області судові засідання не з’являлися, але подали заяви, в яких просили розглянути справу без їхньої участі.

У судовому засіданні від 11.07.2017 суддя Красноокнянського районного суду, дослідивши всі обставини справи, докази, заяви та клопотання, подані сторонами, виніс рішення, яким позов особи  гр. Ц задовольнив повністю.

Таким чином, за клієнтом бюро правової допомоги гр. Ц. визнано право на земельну частку (пай) розміром 4,50 умовних кадастрових гектарів, які були виділені йому із земель, розташованих на території Гавиноської сільської ради Окнянського району Одеської області, що перебували у колективній власності колишнього КСП Красноокнянського (Окнянського) району Одеської області, на підставі Державного акту на право колективної власності на землю. 

—–

Щоб отримати безоплатну правову допомогу в Окнянському районі Одеської області, можна звернутися до Окнянського бюро правової допомоги за адресою:

смт Окни, вул. Комарова, 2, каб.  15. Тел.: (04861) 2-20-20

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 

0-800-213-103