назад
29.03.18

Колегія Міністерства юстиції підтримала пріоритети розвитку системи БПД

29.03.2018 kolegia prevКількість звернень громадян по безоплатну правову допомогу суттєво збільшилась в усіх областях Україні, вдвічі зросла кількість наданої первинної та вторинної допомоги як у цивільних, так і адміністративних справах, на 11% зросла кількість випадків надання правової допомоги у кримінальних провадженнях, а розгалужена система КЦ  зробила доступ людей до правової допомоги одним з найбільш ефективних у світі. Про ці та інші результати діяльності Координаційного центру з надання правової допомоги за 2017 рік розповів його директор Олексій Бонюк під час Колегії, яка відбулась під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка.

«Наша мета – зміна правосвідомості українців, відчуття ними справедливості, віра в можливість вирішувати свої проблеми у правовий спосіб, незалежно від статків чи соціального статусу», – зазначив директор Координаційного центру під час засідання.

 VAN3002

Презентуючи результати роботи, Олексій Бонюк коротко окреслив правову інфраструктуру, яка створена для громадян, та ключові новації у наданні правової допомоги. Серед них – надання правових консультацій у телефонному режимі та створення мережі правових клубів.

29.03.2018 kolegia 4

Минулого року були затверджені Стандарти якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, відповідно для адвокатів проведено масштабне навчання новим стандартам. Крім того, спрощено процедуру відбору адвокатів для надання БВПД, запроваджено пілотні офіси громадського захисника. «Зважаючи на важливість цього питання, ми заклали фундамент для удосконалення системи управління якістю у 2017 році та продовжимо активну роботу і цього року», – зазначив у виступі Олексій Бонюк.

29.03.2018 kolegia 5

Він також наголосив, що динамічний розвитку системи, зростання кола клієнтів та збільшення вдвічі розміру оплати послуг адвокатів зумовлює і перелік планів на 2018 рік, і відповідні фінансові потреби. Так, у 2018 році й надалі проводитиметься активна правопросвітницька робота, буде впроваджено паспорт розвитку системи, планується визначити показники КРІ для системи та кожної посади. Наразі створено HR-підрозділ в Координаційному центрі з надання правової допомоги з метою розвитку персоналу.

29.03.2018 kolegia 7

Більш детально Олексій Бонюк зупинився на започаткуванні роботи правових клубів, офіційне відкриття першого з яких заплановане на 30 березня у Дніпрі. Вперше в Україні почнуть функціонувати майданчики для безоплатного навчання, комунікації та обміну досвідом правничої спільноти – адвокатів, суддів, прокурорів, офіцерів поліції та представників громадянського суспільства.

Завершуючи виступ, директор Координаційного центру нагадав про старт у 2017 році правопросвітницького проекту «Я маю право!» та зазначив, що система безоплатної правової допомоги планує взяти на себе лідируючу роль в операційному виконанні проекту. Також на базі правових клубів планується провести стратегування розвитку проекту із максимальним залученням представників громадянськості.

29.03.2018 kolegia 8

29.03.2018 kolegia 66

Більш детально підсумки реалізації проекту «Я маю право!» у 2017 році презентував Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції Владислав Власюк.

Нагадаємо, 29 березня в Міністерстві юстиції України відбулася підсумкова колегія, участь в якій взяли Міністр юстиції Павло Петренко, Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, Державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко, представники центрального апарату відомства та головних територіальних управлінь юстиції, а також установ у сфері управління та координації міністерства. Від Координаційного центру участь взяли директор Олексій Бонюк, його заступники та директори регіональних центрів.

29.03.2018 kolegia 3

29.03.2018 kolegia 1


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter