назад

13240103 482688901922071 7561380700883577380 n

Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги налагоджує співпрацю з громадськими організаціями з метою надання правової допомоги соціально – незахищеним громадянам та тим, хто під цю категорію не потрапляє.

Так,19 травня 2016 року директор місцевого центру  Марія Гамбаль та заступник директора Ольга Галанчак провели робочу зустріч з головою громадської організації “Гельсінська ініціатива – ХХІ” Олександром Степаненком та представником громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Петром Люпою.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці у наданні безоплатної вторинної правової допомоги вразливим верствам населення, а також перенаправлення в громадську організацію тих громадян, які не є суб’єктами права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги в місцевому центрі.

Нагадуємо, що право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги мають: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (згідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»).

Також, рисутні поділилися досвідом щодо захисту прав людини та основоположних свобод у судах, органах державної влади та місцевого самоврядування, обговорили проблемні питання, з якими звертаються соціально незахищені верстви населення до центру. Також з Петром Люпою узгоджено порядок проведення спільних прийомів громадян в місцевому центрі та виїзних прийомів громадян у районах, які перебувають під юрисдикцією Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До уваги громадян! Фахівці місцевого центру проведуть консультування з правових питань:

26 травня 2016 року у м. Монастириськ у приміщенні Монастирської районної ради (м. Монастириська, вул. Шевченка 19).

2 червня 2016 року у приміщенні Борщівської районної ради (м. Борщів вул.Шевченка 20А).

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Чортків, вул. Шевченка, 54, тел. (03552) 2 09 50.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).

2 червня 2016 року у приміщенні Борщівської районної ради (м. Борщів вул.Шевченка 20А).