назад
19.04.16

Команда системи БПД переймає досвід стратегічного планування та моніторингу діяльності у канадських колег

IMG 20160419 162423Впродовж 19 – 21 квітня 2016 року у Києві проходить місія канадських експертів «Правової допомоги Онтаріо» (Legal Aid Ontario), в рамках якої запланована низка зустрічей та експертних обговорень із представниками команди системи безоплатної правової допомоги – Координаційного центру та центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Місія має на меті ознайомлення українських колег із досвідом стратегічного планування та моніторингу діяльності офісів правової допомоги у Канаді, зокрема, на детальному прикладі  «Правової допомоги Онтаріо» (Legal Aid Ontario), яка опікується організацією надання безоплатної правової допомоги в одній із найбільших провінцій Канади – Онтаріо; та, відтак, можливостей перейняття кращих практик/досвіду стратегічного планування діяльності для системи безоплатної правової допомоги в Україні. З цією метою впродовж кількох днів у Києві перебувають експерти – віце-президент з питань стратегічного планування та моніторингу «Правової допомоги Онтаріо» (Legal Aid Ontario) Родерік Стрейн та керівник відділу спеціальних проектів, інновацій та підтримки програм «Правової допомоги Онтаріо» Родні Сміт. У рамках місії вони проведуть низку зустрічей із представниками Координаційного центру та центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

IMG 20160419 103946

Так, сьогодні, 19 квітня, відбулася зустріч канадських експертів із представниками Координаційного центру. Під час зустрічі канадські експерти розповіли про те, якою є структура управління організації, як відбувається процес організації надання безоплатної правової допомоги у провінції, а також яким є процес планування, моніторингу діяльності системи і, відповідно, звітування про результати роботи.

13016337 788686207899115 119980126 o

За словами канадських експертів, згідно із законом, «Правова допомога Онтаріо» (Legal Aid Ontario) зобов’язана сприяти доступу малозабезпеченого населення провінції до правосуддя. Тож стратегічною метою діяльності організації є забезпечення надання правової допомоги, яка б відповідала потребам клієнтів, а відтак – забезпечення доступу до правосуддя вразливих членів громади для її повноцінного життя. Пріоритетними завдання  «Правової допомоги Онтаріо» (Legal Aid Ontario), як розповіли експерти, в найближчі роки є підвищення організаційної спроможності системи надання БПД у провінції (в тому числі подальше впровадження інформаційних технологій у діяльність системи правової допомоги), формування і впровадження стратегій підтримки вразливих груп населення, вдосконалення планування людських ресурсів, підготовки та підвищення кваліфікації, формування стратегій консультацій із зацікавленими сторонами та подальшого розширення доступу до правосуддя.

Експерти розповідали українським колегам як саме «Правова допомога Онтаріо» (Legal Aid Ontario) визначає пріоритетні завдання і показники результативності діяльності офісів правової допомоги у провінції. Мова йшла, зокрема, про те, як відбувається процес стратегічного планування  в організації та як саме стратегічний план реалізується –відбувається збір даних про діяльність організації та їх аналіз відповідно до визначених цілей та показників результативності; яким чином здійснюється оцінювання діяльності регіональних представництв з точки зору досягнення цілей організації; які конкретні приклади цілей та показників результативності; яким чином здійснюється моніторинг ефективності діяльності та, зокрема, вивчається думка клієнтів щодо якості надання сервісів та ін.

IMG 20160419 145818

Учасники зустрічі від Координаційного центру – директор Андрій Вишневський, його заступник Сергій Троценко, начальник та заступник начальника управління стратегічного планування та фінансів Сергій Кучерук та Наталія Костриба, начальник управління комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Надія Кизицька, начальник  та заступник начальника управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Світлана Здрилюк та Олена Ялова, начальник організаційного управління Аліна Гладка, начальник відділу стратегічного планування Олег Лисюк, начальник відділу внутрішнього аудиту Віталій Охріменко. Серед учасників зустрічі також менеджер проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть та його експерт Іванна Ібрагімова.

IMG 20160419 162356

Завтра та післязавтра заплановані зустрічі Родеріка Стрейна та Родні Сміта із представниками регіональних та місцевих центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги, які пройдуть у форматі робочих груп – із презентаціями та обговорення практичних питань стратегічного планування та моніторингу діяльності.

Місія канадських експертів та зустрічі у її рамках організовані за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

13052556 788686224565780 1194586882 o

IMG 20160419 154905


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+  тTwitter