назад

Комплекс правопросвітницьких заходів для жителів Шосткинського району

З метою підвищення правової спроможності громадян, поширення інформації про безоплатну правову допомогу та надання індивідуальних консультацій і роз’яснень з правових питань фахівчині Шосткинського місцевого центру з надання БВПД спільно з керівництвом Шосткинської районної ради здійснили робочий візит до с. Івот Шосткинського району. Під час візиту був проведений комплекс правопросвітницьких заходів.

Для працівників сільської ради представниця центру Юлія Зацаринна провела тренінг «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної та комунальної власності». Посадовим особам надана інформація, яка стосувалася розмірів земельних ділянок, що безоплатно передаються громадянам; вимог до клопотання про отримання безоплатно земельної ділянки у власність; термін розгляду клопотання; погодження землеустрою; реєстрація права власності на земельну ділянку. «Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених Земельним кодексом України, провадиться один раз по кожному виду використання, тобто кожен громадянин може одночасно отримати та приватизувати шість земельних ділянок з різним цільовим призначенням», – роз’яснила Юлія Зацаринна.

Того ж дня на базі Івотського навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – ДНЗ працівниця Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна провела правовий урок «Стоп булінг». У ході уроку юристка центру розповіла про види, ознаки булінгу, відповідальність за його вчинення. Діти під час уроку висловлювали свої думки, розповідали про відомі їм історії вчинення булінгу.

Спеціалістка центру Єлизавета Кричевцова надала безоплатні правові консультації жителям села. У ході виїзного прийому до юриста центру за юридичними консультаціями звернулося громадяни, які цікавилися порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги, оформлення договору купівлі-продажу нерухомого майна.

Слід зазначити, що проведення виїзних прийомів фахівцями місцевого центру сприяє визначенню найпроблемніших питань та надає можливість оперативно їх вирішувати.