назад

Комунікаційні заходи Лубенського місцевого центру та його бюро

lybny koledj

22 листопада 2016 року фахівці Лубенського місцевого центру з надання БВПД, Максим Паляниця та Сергій Супрун,  провели лекцію в Лубенському фінансово-економічному  коледжі Полтавської державної аграрної академії на тему: “Захист прав та інтересів громадян у світлі діяльності Лубенського центру правової допомоги”.

Під час лекції  увагу студентів акцентували на їхньому праві на захист при адміністративному та кримінальному затриманні. Також на прикладах звернень мешканців міста Лубен та Лубенського району представники центру продемонстрували механізми захисту та відстоювання прав у судовому процесі.

У цей же день,  в Університеті третього віку, що працює при Територіальному центрі соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) міста Лубен, відбувся черговий семінар для слухачів. На семінарі розглянуто питання становлення правової системи та державності на теренах Української держави. Питання становлення української державності викликало цікаву дискусію серед “студентів”. Це стало основою для формулювання теми наступної зустрічі: домовились продовжити обговорення становлення системи права в Україні та етапи її формування. lybnyyniver

21 листопада 2016 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Жанни Шульги із директором Територіального центру соціального обслуговування населення Чорнухинського району Наталією Шацькою.4ornuciterzentr

В ході зустрічі було доведено інформацію про роботу бюро, особливу увагу звернено на переваги безоплатної вторинної правової допомоги,  категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу

Також сторони домовились про сприяння в обміні актуальною інформацією, що може бути корисною для розвитку системи БПД, та співпраці в перенаправленні звернень клієнтів для максимально ефективного вирішення порушених в них питань. По закінченню заходу було розповсюджено інформаційні матеріали.

22 листопада головний спеціаліст бюро Юлія Борсук взяла участь у проведенні семінару для осіб, які перебувають на обліку в кримінально – виконавчій інспекції. Під час семінару присутніх ознайомлено з видами безоплатної правової допомоги,  роботою відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги», категорією осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та особливостями надання житлових субсидій населенню. По завершенню семінару учасники мали змогу отримати правову консультацію.4ornuhiseminar

Хорольське бюро безоплатної правової допомоги продовжує практику проведення семінарів-навчань з права  для відвідувачів Університету третього віку.

21 листопада був проведений семінар на тему: “Спадкування за законом чи за заповітом“.  Семінар провела керівник Хорольського бюро правової допомоги Юлія Барило. Під час  заходу розглядалися питання щодо видів спадкування, складу спадкування, форми заповіту, права заповідача, підстави визнання заповіту недійсним, черги спадкоємців за законом та інше.yniver

 Особливу зацікавленість в учасників семінару  викликали питання щодо  обов’язковості складання заповіту; можливості  його скасування;  з яких підстав заповіт може бути визнано недійсним; можливості відмовитись від спадщини; поняття відумерлості спадщини.

             У своєму виступі Юлія Барило також  звернула увагу на основні напрями роботи бюро та наголосила на тому, що вторинна правова допомога спрямована на здійснення представництва та захисту інтересів в судах.

Наприкінці семінару-навчання учасники мали нагоду провести дискусію,  результатами якої стали певні рекомендації та побажання щодо наступних занять з правових питань.

21 листопада 2016 року заступник начальника відділу «Гребінківське бюро правової допомоги» Вікторія Маковецька провела робочу зустріч із представником приватного підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Тамарою Овсій.

Метою даної зустрічі було інформування щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги особами, які звертаються за послугами до БТІ. За результатами зустрічі  сторони домовились про співпрацю, яка полягатиме у рекомендації представниками БТІ своїм клієнтам, які потребують правову допомогу, звертатися до бюро правової допомоги.grebinka

Працівники Миргородського бюро правової допомоги провели низку робочих  зустрічей, результатом яких стало підписання угод.  Сторони вирішили об’єднати зусилля задля  розвитку первинної та вторинної правової допомоги в місті Миргороді та районі. Спільна робота буде спрямована  на забезпечення реалізації прав і свобод громадян і захисту їх прав.

  Так, 22 листопада директором Миргородського районного територіального центру соціального обслуговування населення Тетяною Смутко підписано Угоду про співпрацю з відділом “Миргородське бюро правової допомоги ” Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

   Напередодні, 21 листопада, така ж Угода підписана з головою відокремленого підрозділу громадської організації “Всеукраїнська рада народного контролю — комітет народного контролю ” в м. Миргород та Миргородському районі Полтавської області Володимиром Марцинковським.

       Також 22 листопада  в Миргородському бюро правової допомоги проведено консультування жителів міста Миргорода та Миргородського району спільно з посадовими особами Головного територіального управління юстиції в Полтавській області. Консультації громадянам надавали: працівники  Миргородського бюро правової допомоги  Людмила Горобець та  Ірина Андрусяк разом з  начальником  Миргородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ніною  Марцинковською.22112016myrgorod1

         Під час зустрічей було поширено інформацію про систему правової допомоги, роз’яснено порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Під час консультування всі громадяни отримали вичерпні відповіді та роз’яснення відповідно до чинного законодавства.

22 листопада 2016 року в Оржицькому бюро правової допомоги проведено консультування жителів селища Оржиця та Оржицького району спільно з начальником Оржицького відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Іриною Миколаївною Дейнекою та начальником відділу «Оржицьке бюро правової допомоги» Ігорем Рожко.orjyza

В ході заходу мешканці Оржиці зверталися з різними питаннями за юридичною консультацією. Спеціалісти надавали правову допомогу клієнтам,  та пояснювали   процедуру звернення за вторинною правовою допомогою.