назад

Комунікуємо з органами пробації

19.09.2017distanciiniipynktkozelchina

19 вересня 2017 року в Козельщинському районному секторі відбулася робоча зустріч заступника начальника Козельщинського бюро правоої допомоги Аліни Литовченко та в.о. начальника Козельщинського районного сектору пробації Ірини Жадан.

         В ході зустрічі сторони обговорили питання функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі Козельщинського районного сектору. Також цього дня був затверджений графік доступу громадян до безоплатної правої допомоги в приміщенні  Козельщинського районного сектору на 2017-2018 роки. Прийом буде здійснюватися в останню середу місяця відповідно до затвердженого графіку за адресою: с-ще. Козельщина, вул. Остроградського, 117. Дистанційний пункт надасть додаткові можливості для доступу до безоплатної правової допомоги громадянам, які перебувають на обліку в Козельщинському районному секторі.

         Керівник бюро також поінформувала про роботу системи безоплатної правової допомоги та надала інформаційні матеріали щодо механізму надання безоплатної правової допомоги, в тому числі вторинної, категорії громадян, які мають право на отримання вторинної правової допомоги.

Довідково. Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь. Пробація застосовується до:

особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт;

особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт;

особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням;

звільнені від відбування покарання вагітні жінки і жінки, які мають дітей віком до трьох років;

особи, засуджені до обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів;

особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правоу допомоги громадяни можуть завітавши до Козельщинського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою:с-ще. Козельщина, вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40.