назад

Конференція ПРООН на тему: «Правосуддя та безпека: погляд громад в Житомирській області»

20170525 095422Про погляд громад Житомирської області на правосуддя та безпеку говорили під час дводенної конференції 25 та 26 травня у Житомирі. Конференція організована Програмою розвитку ООН в Україні. Участь у заході взяли представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, Бердичівського, Житомирського, Коростенського та Новоград-Волинського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги Житомирщини, представники громадських організацій та територіальних громад.

Серед доповідачів у рамках конференції – програмний аналітик ПРООН в Україні Оксана Реміга, радник з верховенства права ПРООН Рустам Пулатов, експерт з Харківського інституту соціальних досліджень Дениз Кобзин, представник ГО «Дослідницьке Бюро «Соціологіст» Тетяна Зуб, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Наталія Радушинська.

Як відмітили організатори заходу, конференція присвячена презентації результатів звіту ПРООН «Правосуддя та безпека: погляд громадя в Житомирській області». Звіт підготовлений на основі оцінки рівня обізнаності, ставлення та сприйняття питань правосуддя та безпеки, яка була проведена в кінці 2016 року. Оцінка включала опитування з 900 респондентів з трьох областей: Донецької, луганської та Житомирської.

У звіті визначені ключові проблеми та пріоритети, зазначені респондентами, щодо доступу до правосуддя, особисто та громадської безпеки в громадах.

Упродовж двох днів конференції обговорювали шляхи розроблення ефективного реагування на визначені у звіті потреби та розробляли ключові рекомендації щодо подальших дій з боку обласної влади, партнерів з розвитку та громадянського суспільства, що дозволило б покращити у людей відчуття безпеки та доступу до правосуддя.

Під час практичної сесії та роботи у групах, працівники центрів правової допомоги та бюро вивчали аспекти поліцейської діяльності та суспільної безпеки, правосуддя з урахуванням гендерних питань та домашнє насильство.

Фото з заходу можна перегланути тут