назад

Конкурс соціального плаката “Я маю право” у Кривому Розі

27157272 1575678769175883 412298272 nУ грудні 2017 року з нагоди Всеукраїнського тижня права, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право”, серед студентської молоді Криворіжжя пройшов конкурс соціального плаката та інфографіки. Захід було організовано спільними зусиллями громадськості, місцевої влади, міських навчальних закладів та Першого криворізького місцевого  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у конкурсі взяв 21 студент з Криворізького державного педагогічного університету, Донецького юридичного інституту МВС України, Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії, Криворізького національного університету, Криворізького медичного коледжу, Криворізького будівельного коледжу, Криворізького коледжу Національної металургійної академії, Криворізького Економічного Інституту.

Комісія, до складу якої ввійшли представники Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД, комітету у справах сім’ї та молоді виконкому Криворізької міської ради, молодіжного виконкому, громадських організацій “Криворізьке правозахисне товариство”, “Волонтерська платформа”, “Фонд “Професійний розвиток” визначила переможців у двох номінаціях — соціальний плакат та інфографіка (комп’ютерна графіка).

Організатори заходу намагалися привернути увагу громадськості до проблем дотримання і захисту прав людини. А саме: які ми маємо права, яким чином їх захищати, які права є пріоритетними для сучасного покоління, чи готові ми будувати правову державу своїми діями та небайдужістю? І головне – що думає сучасне покоління з цього приводу. Відповідями на всі ці запитання стали підготовлені молодими людьми плакати.

19 січня 2018 року у Криворізькому міському виставочному залі пройшла презентація робіт конкурсантів та їх нагородження. Учасники заходу мали змогу помилуватись роботами, почути, який зміст вкладав у свій витвір автор, які права вважає пріоритетними. Студентські роботи довели філософське мислення, активність, творчість та креативність молодого покоління Кривого Рогу. Слід зазначити, що конкурс загалом став певним соціологічним зрізом, який показує пріоритети студентства.

Отже, за патріотичну тематику було відзначено роботи Марії Лисенко, студентки Криворізького будівельного коледжу, та Богдана Кобець, студента Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії. За найкреативнішу роботу та роботу, яка поєднала в собі елементи малюнку та аплікації, відзначено Анастасію Власенко, студентку Донецького юридичного інституту МВС України. При визначенні переможців усі роботи оглядались візуально без озвучування авторів. Прозорість та неупередженість було гарантовано!

Отже, вітаємо переможців у номінації “комп’ютерна графіка”:
Гаркушу Єлизавету (Криворізький педагогічний університет) та Боднар Катерину (Криворізький медичний коледж) – 3 місце,
Людмилу Сіпачьову (Криворізький педагогічний університет) – 2 місце,
Наталію Сергія (Криворізький економічний інститут) – 1 місце.
У номінації соціальний плакат переможці:
3 місце – Гусарева Альона, Мельничук Поліна (Криворізький педагогічний університет)
2 місце – Градова Ганна (Криворізький педагогічний університет),
1 місце – Куделя Ірина (Криворізький педагогічний університет).

«Права людини – це не вислів на папері. Це вибір, який робить кожен із нас щодня. І нашу молодь у цьому напрямку потрібно підтримувати, – вважає Наталя Кожемяка, начальник відділу правопросвітництва Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД. – Завдяки проведеному конкурсу ми переконались в тому, що те, що ми самовіддано відстоюємо сьогодні, для молоді – вже саме собою зрозуміле. І це надихає».

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу для захисту своїх прав можна в центрах/бюро правової допомоги, адреси яких можна дізнатись за телефоном Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2018/01/5{/gallery}