назад

Консолідація зусиль задля підвищення правової обізнаності населення Полтавської області

«Будь-яка людина, яка потрапила у складну життєву ситуацію може звернутися до фахівців системи безоплатної правової допомоги для отримання безоплатної первинної правової допомоги а саме консультації чи роз’яснення. В області створено розгалужену мережу партнерів – провайдерів правової допомоги, але ми зацікавлені у її розширені», – говорить директор Центру надання безоплатної правової допомоги Олександр Черчатий.

«До мене часто звертаються люди, які потребують юридичної допомоги, а в центр безоплатної правової допомоги приходять, щоб отримати послуги по захисту. Поєднання спільних зусиль сприятимуть оперативному вирішення правових проблем мешканців області» зазначив Народний депутат України Дмитро Нальотов.

У рамках правопросвітницького заходу для студентів Полтавської Державної аграрної академії та інституту Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Я. Мудрого Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області в особі директора Олександра Черчатого та Центр захисту бізнесу та інвестицій в особі Народного депутата Дмитра Нальотова підписали Меморандум про співпрацю.

Метою цього меморандуму є налагодження взаємодії між Центром захисту бізнесу та інвестицій та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, представниками місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою організації та проведення спільних заходів для забезпечення надання безоплатної правової допомоги мешканцям Полтавської області, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, тренінгів та інших заходів, досліджень і консультацій.

По завершенню заходу сторони обговорили механізм перенаправлення клієнтів.