назад

«Правовий кінозал» для майбутніх правників

«Правовий кінозал» – один з найцікавіших та креативних правопросвітницьких заходів сьогодення, які організовують фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Специфіка «правового кінозалу» передбачає не лише перегляд художніх та документальних стрічок на правову тематику, а й обговорення та осмислення побаченого з фахівцями в галузі права.

Саме з цією метою, для студентів юридичного факультету Бердянського державного педагогічного університету, фахівці Бердянського місцевого центру організували зустріч та перегляд зарубіжних й вітчизняних стрічок юридичного спрямування.

Майданчиком для перегляду стрічок став «Просвітницький дім права» – платформа Бердянського місцевого центру, створена для проведення правопросвітницьких заходів та  різноманітних активностей.

Жвава дискусія почалась ще до початку спільного перегляду художніх фільмів. Директор Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин, розповідаючи про роль та престижність юридичної професії в нашій країні, влаштував студентам своєрідний мозковий штурм, змусивши їх аналізувати певні факти та надавати правильні відповіді з питань юридичної тематики.

Підбірку фільмів, запропонованих до перегляду підготувала фахівчиня Бердянського місцевого центру Вікторія Донцова. Але найбільш сподобався, зацікавив та змусив замислитися про значимість юридичної професії та цінність людських відносин художній фільм «Суддя».

Після перегляду стрічки, майбутні правники спільно з фахівцями Місцевого центру проаналізували побачене, порівняли правові системи США та України, усвідомили роль інституту присяжних тощо й головне – домовились зустрічатися та проводити подібні заходи набагато частіше.

Також нагадуємо,

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid. zp.ua

 

  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua

 

А також за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).