назад
18.03.16

Консультації громадян та зустрічі з посадовцями провели працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД

20160317 113953     Одразу кілька виїзних прийомів та низку робочих зустрічей провели 17 березня працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД, які побували у селах Огіївці та Чорна і в місті Красилові.

     Так, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Марія Гаврилюк та представник Благодійної організації “Фонд родини Кольгофер”, доцент кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук Юрій Туровець провели виїзний прийом громадян у приміщеннях Чорнянської та Огіївської сільських рад.

     На прийом до фахівців прийшло семеро громадян, яким було надано консультації та роз’яснення чинного законодавства. Людей, зокрема, цікавили питання оформлення спадщини, приватизації земельних ділянок, а також підстави та порядок отримання соціальних допомог.

     Правозахисники також зустрілися із головами  Чорнянської та Огіївської сільських рад Миколою Реп’юком та Миколою Петруком. Під час зустрічі обговорили можливості подальшої співпраці задля забезпечення доступу соціально незахищених  мешканців сіл до безоплатної правової допомоги.

     Окрім того, Марія Гаврилюк та Юрій Туровець поспілкувалися з педагогічним колективом Чорнянської загальноосвітньої школи. Працівникам освіти розповіли про діяльність місцевого центру, роз’яснили порядок звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою, зазначили, які документи потрібно подати для підтвердження права на безоплатну вторинну правову допомогу.

*   *   *

     Ще один виїзний прийом провели того дня начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Віта Сучок та головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євгеній Грабчук, які консультували громадян у приміщенні Красилівського районного управління юстиції.

     До Віти Сучок та Євгенія Грабчука з питаннями правового характеру звернулося п’ятеро громадян, одному з яких необхідно призначити безоплатного адвоката. Найчастіше допомоги фахівців мешканці Красилівщини потребували для вирішення питань, що стосуються земельного законодавства, соціального захисту та соціального забезпечення, визнання факту батьківства.

     Після прийому громадян Євгеній Грабчук провів також ряд робочих зустрічей –  з начальниками юридичного відділу апарату Красилівської РДА, Красилівського районного управління юстиції та служби у справах дітей Красилівської РДА.  Під час зустрічей обговорили потребу взаємодії суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та окремі аспекти подальшої співпраці задля забезпечення мешканців міста і району якісною первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою.

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/18_2{/gallery}