назад

Консультації на місцях: виїзний прийом та адресна правова допомога

VO313 лютого директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександром Грабаром, першим заступником начальника Головного територіального управління юстиції Іриною Волошиною та в. о. директора Житомирського місцевого центру Олександром Ковелем провели виїзний прийом громадян у с. Оліївка Житомирського району.

Оліївська об’єднана територіальна громада одна з найбільших у Житомирській області, до її складу входить 9 сіл, а населення складає майже 7 тисяч осіб.
Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда, під час прийому, розповів селянам про систему безоплатної вторинної правової допомоги та порядком звернення за її наданням.

VO1
Виїзні прийоми необхідні, адже завдяки ним фахові правові консультації доступні кожному. Відповіді на питання надаються безкоштовно і люди дізнаються, як у правовий спосіб вирішити ту чи іншу життєву проблему. Під час виїзного прийому більшість питань стосувались землі: передача ставка в оренду, порядок виділення земельної ділянки для підприємницької діяльності, зміна цільового призначення земельної ділянки. Крім того селян цікавив порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, та участь у конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД та інші питання. Кожен, хто прийшов на прийом отримав відповіді на свої запитання.

VO2
Окрім консультацій усім присутнім розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!».
Після виїзного прийому Олександр Гербеда, Олександр Грабар, Ірина Волошина та Олександр Коваль надали адресну правову допомогу мешканці Оліївки. Жінка отримала фахову правову консультацію з питань спадкування майна. Після надання правової допомоги у жінки прийняли звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначення безоплатного адвоката.

{module РЦ}