назад

У Мелітополі відбулось навчання адвокатів системи БПД

 IMG-da5f738b34dc57344dc2a1946711eaa0-V112 лютого 2018 року для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу проведено семінар на тему: «Структура та зміст стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі».

       Тренерами цього семінару стали начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях  Олександр Гришин та адвокат  Юлія Плецька.

       Правникам було роз’яснено саму мету розроблення  Стандартів, окремі стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги на стадії досудового врегулювання  та під час судового розгляду цивільного/адміністративного спору і окремі стандарти здійснення представництва суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальному процесі.

1      Взагалі,  Стандарти якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі – це комплекс основних характеристик моделі гарантованого державою захисту, передбачених міжнародними правовими актами, законодавством України, у межах яких та з урахуванням узгодженої правової позиції    з суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу адвокат є незалежним в обранні правової позиції для здійснення активного та розумного захисту прав, свобод та законних інтересів всіма не забороненими законом засобами.

       Увагу присутніх було зосереджено на змінах, що внесені до Цивільно-процесуального кодексу України, Правилах адвокатської етики та роз’яснено основні нюанси взаємодії з Регіональним центром та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатам, що віднедавна увійшли до системи.

Нагадуємо, безкоштовні юридичні консультації Ви можете отримати в Мелітопольському  місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який  розташований за адресою: м. Мелітополь, вул. Вакуленчука 99.

Контактні телефони: (0619)43-00-58; (0619) 43-00-59; (096) 523-98-55    

Єдиний телефонний номер системи БПД: 0-800-213-103