назад

Консультації та роз’яснення з правових питань для людей з особливими потребами

2016 06 14V

13 червня 2016 року в рамках розширення мережі виїзних консультаційних пунктів та забезпечення доступу соціально незахищених верств населення до послуг, які надає система безоплатної правової допомоги працівники Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели консультування громадян на базі Геріатричного будинку для людей похилого віку, що в с. Коритне Вижницького району Чернівецької області.

Забезпечення належних умов для проживання, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують стороннього догляду і допомоги – це ті основні завдання, що є визначальними в діяльності Коритненського будинку для людей похилого віку.
Попри це, важливе значення має забезпечення прав таких осіб на кваліфіковану правову допомогу, надання консультацій та роз’яснень з правових питань. Як з’ясувалось під час консультування, найбільш проблемними для мешканців цієї установи є питання спадкування, пенсійного та медичного забезпечення.

Враховуючи потреби таких осіб в отриманні правової допомоги та зважаючи на стан їхнього здоров’я представники Вижницького МЦ з надання БВПД проводили консультування безпосередньо у палатах.

Водночас, прийти на прийом та отримати консультацію мали можливість не тільки мешканці закладу, але й жителі с. Коритне, яких попередньо поінформували про роботу виїзного консультаційного пункту.

Важливо, що для надання правових консультацій та роз’яснень людям з особливими потребами в подальшому, представники Вижницького МЦ з надання БВПД запропонували керівництву Геріатричного будинку для людей похилого віку частіше проводити такі зустрічі та узгодили всі організаційні питання їх проведення.