назад

Консультативна місія Європейського Союзу у Черкасах

euam15 березня 2017 року у м. Черкаси Консультативною місією Європейського Союзу в Україні спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області у конференц-залі готелю “Україна” було проведено круглий стіл з питань застосування окремих положень Кримінального процесуального кодексу України.

У вказаному заході взяли участь судді апеляційного суду та загальних судів, посадові особи прокуратури, адвокати системи БВПД у Черкаській області.
Із вступним словом виступили: Джон Каббон — старший радник з питань судової системи Консультативної місії Європейського Союзу, Віктор Левицький — директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області, Віктор Єльцов — заступник голови апеляційного суду Черкаської області, Сергій Ахмедов — прокурор прокуратури області з міжнародно-правових доручень.
Програма проведення охопила ряд актуальних питань:

– початок досудового розслідування;
– закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи;
– повернення обвинувального акту;
– питання, що виникають у зв’язку із застосуванням статей 109, 110, 291, 303, 314 КПК України.

Відбувся активний, конструктивний та професійний діалог з участю усіх присутніх.
Можна стверджувати, що і досвідом обмінялися, і новими знаннями збагатилися.
Підвівши підсумки зустрічі, присутні відзначили необхідність у проведенні подібних заходів з метою обговорення проблематики застосування чинного законодавства.