назад


imgonline-com-ua-resize-bcuBEJkSlh

22 вересня 2016 року, 449 кілометрів шляху,  5 годин 56 хвилин в дорозі, три  бюро правової допомоги та один місцевий центр, десятки мешканців Запорізького краю та безліч питань, що їх турбує…  Саме так можна коротко охарактеризувати  вчорашній робочий день директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павла Наливайка та начальника  Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрія Данова.

Перший цього дня спільний прийом було проведено у Вільнянському бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці Вільнянського району отримали консультації з питань, що стосуються виконання судових рішень, реєстрації за місцем проживання, вступу у право власності отриманої спадщини, отримання дозволу на переобладнання житлового будинку та узаконення самовільних забудов. Корисною була інформація щодо можливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

imgonline-com-ua-resize-G3AH5erana









Далі Павло Наливайко та Андрій Данов попрямували на урочисте відкриття 17-го бюро правової допомоги у  Запорізькій області до смт Приазовське. Зазначене бюро є самостійним відділом Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД. В урочистостях прийняли участь місцеві жителі Приазовська, для яких по закінченню свята, було проведено прийом керівництвом обласних структур. Також були присутні в.о. директора Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Почелов, начальник відділу представництва Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Булгаков, начальник юридичного відділу виконавчого апарату Приазовської районної ради Іван Баклажков, начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Приазовського району Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олена Шляхова та кореспондент місцевої газети «Приазовська новь».

imgonline-com-ua-resize-GaUi0Mk3Iiimgonline-com-ua-resize-mP0DIaY4zr




Під час урочистостей у Приазовському бюро правової допомоги  Павло Наливайко та Андрій Данов розповіли присутнім про завдання бюро, місію, бачення та цінності системи безоплатної правової допомоги, принципи і напрямки роботи одного з найбільш дієвих соціальних проектів Уряду України. Учасники заходу дійшли спільного висновку, що якісна безоплатна правова допомога, розширення мережі точок доступу до такої допомоги, формування правової культури та правової спроможності громад – спільне завдання Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги, органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Наступна зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області та начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області з мешканцями громади відбулася у Мелітопольському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Кожен бажаючий, що завітав до місцевого центру, міг отримати від керівників обласних структур кваліфіковані правові консультації та вичерпні відповіді на питання правового характеру, що наразі його турбують. Найбільшу зацікавленість викликають питання, що стосуються призначення субсидій, реєстрації громадських формувань та внесення змін до статутних документів, виконання судових рішень, державної соціальної допомоги, спадщини, реєстрації земельних ділянок та нарахування аліментів.

imgonline-com-ua-resize-0cJQPUKn2X









Останнім цього дня був візит до Василівського бюро правової допомоги, що також є самостійним відділом Мелітопольського місцевого центру. Менш ніж за місяць до зазначеного бюро, з метою отримання правових консультацій та роз’яснень законодавства, звернулося 64 мешканця Василівського району. Питання, з якими найчастіше  звертаються люди до бюро правової допомоги майже всюди однакові, і пов’язані зі спадковим, трудовим, земельним законодавствами, з оформленням субсидій та дотриманням прав учасників Антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб тощо. imgonline-com-ua-resize-DAAuaMVv36









Ось таким насиченим, цікавим та продуктивним видався робочий четвер для директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павла Наливайка та начальника  Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрія Данова.  Не менш продуктивним та  корисним став цей день і  для кількох десятків мешканців Запорізької області, які тримали відповіді на питання, що наразі турбують їх найбільше.