назад

Консультування громадян на базі районного ЦНАПу та сільської ради

4 липня 2019 року з метою реалізації Графіку надання безоплатної правової допомоги жителям сільської місцевості Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області на ІІ півріччя 2019 року, затвердженого спільнимнаказом Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області від 03.07.2019 № 472/06/22/0,на базі Центру надання адміністративних послуг Золотоніської районної державної адміністрації та Антипівської сільської ради Золотоніського району проведено виїзний прийом громадян.
Захід відбувся за участі фахівцівЗолотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відділів державної реєстрації актів цивільного стану, державної виконавчої служби ГТУЮ у Черкаській області.
Консультування громадян проводилося з метою запобігання порушення їх прав, гарантованих Конституцією України  та законами у різних сферах життя, а також, ознайомлення їх з роботою юстиції тасистемою правової допомоги в Україні.
Правову допомогу та роз’яснення отримало шестеро осіб з питань соціального захисту, спадкового,житлового та договірного права,зокрема, щодо порядку надання та нарахування субсидій, умов призначення пенсії за віком, порядку спадкування, зняття особи з реєстрації,яка довгий час не проживає в домоволодінні та щодо оскарження дій кредитора в суді.
Поряд з цим, громадян проінформовано про дію кампаній «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка», які реалізуються в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
З метою здійснення інформаційного супроводу, серед присутніх поширено буклети системи безоплатної правової допомоги та проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»: «Безоплатна правова допомога в Україні»,«Відповідальне батьківство: пам’ятка для батьків», «Відповідальним батькам-урядова підтримка», «Не переплачуйте за тепло та гарячу воду», «Юстиція відкрита для людей» тощо.
В приміщені сільської ради розміщеносоціальні плакати: «Податкова знижка для навчання» та «Поїхати з дитиною за кордон – легко!».