назад

У Шепетівці розповідали, як працюватиме ініціатива «Чесна платіжка»

Семінар про впровадження урядової ініціативи «Чесна платіжка» відбувся 3 липня для працівників управління соціального захисту населення Шепетівської районної державної адміністрації.

Що означає ініціатива «Чесна платіжка» та як вона позначиться на вартості комунальних послуг, працівникам управління соціального захисту населення Шепетівської районної державної адміністрації розповіла Юлія Школьнік, заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юристка пояснила, що програма передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду та сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів.

«За допомогою спеціального калькулятора, розміщеного на Урядовому порталі та на сайті Мін’юсту, споживачі можуть самостійно вирахувати, скільки мають сплачувати за тепло», – зазначила Юлія Школьнік, а відтак розповіла про порядок дій громадян для того, щоб постачальники послуг перерахували ціни за опалення.

Зауважимо, що в разі відмови постачальників здійснювати перерахунок громадяни можуть звертатися до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.