назад

14657524 540545872803040 6780133638385171231 n

18-19 жовтня 2016 року у місті Кременці Тернопільська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» під керівництвом Михайла Костіва провела семінар на тему: «Інтеграція людей з інвалідністю у суспільство: від декларації до практичного втілення». До заходу долучились і працівники місцевого центру з надання БВПД.

Участь у семінарі також взяли: керівник Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Вербицька, начальник відділу правової інформації та консультацій Тетяна Точинська, начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Петро Гуменюк, керівники районних громадських організацій, громадяни з обмеженими можливостями та представники відповідних державних установ Кременецького району.

14523222 540545876136373 6335055711375654987 n

У ході свого виступу Валентина Вербицька ознайомила учасників заходу з роботою місцевого центру, порядком звернення людей з особливими потребами за безоплатною вторинною правовою допомогою та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги. Працівники місцевого центру проінформували усіх присутніх про запуск бюро правової допомоги, які почали діяти під юрисдикцією Кременецького місцевого центру з 01 вересня 2016 року. Фахівці установи наголосили на тому, що всі охочі особи мають змогу отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення про безоплатну вторинну правову допомогу.

Тетяна Точинська разом із Петром Гуменюком нагадали громадянам про можливість скористатися  безкоштовним доступом  до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Окрім того, вони наголосили і на можливості отримати правову допомогу за допомогою скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc.

Всі учасники семінару одержали інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу та буклети, підготовлені місцевим центром про «Спрощений порядок отримання субсидії».

Наприкінці заходу працівники місцевого центру надали усім зацікавленим особам правові консультації щодо сплати людьми із обмеженими можливостями земельного податку та порядку виплати військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом, підйомної допомоги.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Згідно із ст. 281 Податкового кодексу України від сплати податку звільняються:

—  інваліди першої і другої групи;    

—  фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

—  пенсіонери (за віком);

—  ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

—  фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

—  Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

—  для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;

— для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;

—  для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

—  для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

—  для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара;

—  Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

Нагадуємо, що до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А, тел.: (03546) 2 52 33.

Також в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.