назад

Консультування під час інформаційного семінару в Охтирці

OkM 2017 07 14  1Юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) вкотре долучаються до семінарів, що відбуваються в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості, відповідно до затвердженого плану взаємодії. Так 14 липня Представник Центру Марина Лапоног взяла участь в інформаційному семінарі для тимчасово безробітних осіб.

 

Під час семінару присутнім розповідалося про таке явище як делегування повноважень з укладанням договору доручення та підписанням довіреності. Повіреним в цьому випадку часто виступає юрист, який може здійснювати від імені довірителя різноманітні дії: купівлю-продаж майна, представляти юридичних осіб чи фізичних осіб під час здійснення державної реєстрації. Марина Лапоног повідомила що таке договір доручення та пояснила: «За договором доручення одна сторона зобов’язується вчинити від імені та за рахунок другої сторони певні юридичні дії. Суть договору полягає у визначенні конкретних юридичних дій, способу та строків їх виконання. Слід пам’ятати, що лише довіритель має права та обов’язки, повірений є лише дистанційним представником довірителя».

Також вона роз’яснила різницю між договором доручення та довіреністю. Договір передбачає собою не тільки засвідчення факту, як (довіреність) але й процедури доставки, виплати тобто, дії, які є необхідними для виконання договору доручення.

Під час семінару було надано консультації з таких питань як: порядок отримання нового паспорту,оформлення субсидії через договір оренди житла внутрішньо переміщеною особою. На всі запитання надано вичерпні відповіді.

 

Охтирський місцевий центр з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.