назад
21.03.19

Консультування засуджених в Державній установі “Київський слідчий ізолятор”

photo5233533022043744897.jpg

21 березня фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві, в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою “Центр пробації” та Координаційним центром з надання правової допомоги консультували засуджених в Державній установі “Київський слідчий ізолятор”. 

 

 

 

Під час роботи консультативного пункту, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової Володимир Колісник розповів особам, які відбувають покарання, про можливість отримання правових консультацій та алгоритм подачі звернень до Регіонального та Київських місцевих центрів.

Начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Миколою Личиком, проінформовано присутніх про роботу Лівобережного та Правобережного київських місцевих центрів з надання безплатної вторинної правової допомоги та роз’яснено з якими питаннями засуджені мають право звертатись до них.

Окрема увага була зосереджена на процедурі виборів, облаштуванні виборчих дільниць, уточнення списків виборців, заповненню бюлетенів, кримінальній відповідальності у разі погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, які перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця та інше.

Нагадуємо, що консультативний пункт на базі Київського СІЗО функціонує на постійній основі, консультування проходять кожний третій четвер місяця.