назад

Зустріч із адвокатами, які пройшли XI конкурс з відбору адвокатів, що залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

DSC0251521 березня 2019 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області проведено навчальний семінар для адвокатів, які у січні 2019 року пройшли XI конкурс із відбору адвокатів, котрі залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, та внесені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Із вітальним словом до адвокатів звернулася директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук, яка привітала їх із успішним проходженням конкурсу, наголосивши на важливості проведення відповідного заходу, та детально акцентуючи увагу на одній із функцій, що покладено на структури системи БВПД. Це – представлення інтересів клієнтів в судових процесах.

Разом із тим, зупинились на основних умовах укладення контракту з адвокатом, який надає безоплатну вторинну правову допомогу.

DSC02515

Щодо порядку видачі доручень Регіональним центром адвокатам, які надають БВПД, поінформував головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Пічугін.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Оксана Щесюк ознайомила присутніх із метою, цілями, структурою та змістом стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.

Також присутніх було поінформовано про механізм оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів і про інші актуальні питання надання якісної правової допомоги.

DSC02522

Нагадаємо, 21 січня 2019 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області відбувся другий етап XI конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.

У другому етапі конкурсу, що передбачав індивідуальні співбесіди конкурсної комісії з адвокатами щодо оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги та з урахуванням наданих оригіналів документів (паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю), взяли участь 8 адвокатів, що пройшли дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Відтак були внесені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua