назад

Контроль за інформуванням про затримання осіб – запорука якісної та своєчасної правової допомоги

Право затриманих осіб на безоплатну правову допомогу закріплено у Конституції України та Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

Механізм співпраці правоохоронних органів та Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо дотримання права затриманої особи на правничу допомогу, гарантовану державою, визначено Порядком інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1363 (зі змінами).

Проведення щоквартальних взаємозвірок даних про затриманих осіб між правоохоронцями міста Полтави та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області вже стало доброю традицією.

Тож представники підрозділів поліції міста Віталій Кривчун, Світлана Пасічниченко, Олександр Грек, Олександр Міщенко та Ірина Фесенко розпочали новий рік з візиту 3 січня до Регіонального центру для чергової взаємозвірки даних, яку проводила очільниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Армеєва. На заході також був присутнім і поліцейський омбудсмен Сергій Конощук.

Також у ході зустрічі сторони обговорили механізми удосконалення подальшої співпраці з питань захисту прав затриманих осіб, координації зусиль щодо недопущення порушень у цій сфері працівниками поліції, обміну інформацією із вказаних питань.