назад

DSCF5333


Не дивлячись на те, що спільні заходи є плановими та передбачені Меморандумом про співпрацю між Регіональним центром та Головним територіальним управлінням юстиції, виїзні консультативні прийоми мешканців Запорізького краю очільниками обласних установ вже стали доброю традицією.

       Ось і сьогодні, 19 травня, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги в Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко та  в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олексій Долгополов відвідали Кам’янсько-Дніпровський та Великобілозерський райони та бюро правової допомоги, що функціонують у цих районах з 1 вересня 2016 року.

    У Кам’янці-Дніпровській Павло Наливайко та Олексій Долгополов  разом з  в.о. директора Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД Олександром Булгаковим зустрілися з  заступником голови Кам’янсько-Дніпровської районної державної адміністрації Ксенією Олешиною та заступником голови Кам’янсько-Дніпровської районної ради Анатолієм Греченком.DSCF5313

       В ході спілкування керівництвом було обговорено питання щодо взаємодії з розроблення та прийняття місцевих програм надання безоплатної правової допомоги, можливості проведення навчальних семінарів-тренінгів для посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо залучення ними міжнародної технічної допомоги або міжнародних грантів з метою отримання фінансової підтримки надавачів БПД.

      Після зустрічі з посадовими особами району очільники обласних структур провели у Кам’янсько-Дніпровському бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД, особистий прийом громадян.

       Питання, з якими звернулися місцеві жителі, стосувалися отримання адресної соціальної допомоги, визнання права власності на житлове приміщення, спадкування за законом, отримання пільг на тверде паливо, виплати затриманої заробітної плати, представництва відносно кримінального провадження, стягнення аліментів, стягнення незаконно виплачених коштів тощо.

       Наступним пунктом робочої поїздки був Великобілозерський район. Павло Наливайко та Олексій Долгополов зустрілися з головою Великобілозерської районної ради Володимиром Лизюрою, заступником голови Великобілозерської районної державної адміністрації Оксаною Хілько та новообраним  головою Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади Ігорем Батраком. 

    18618711 477874525889338 860035140 o   Метою зустрічі, у якій також прийняли участь Олександр Булгаков та співробітники Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД, було узгодження дій щодо надання безоплатної правової допомоги мешканцям району, розробка та прийняття місцевих програм надання безоплатної правової допомоги, можливості проведення навчальних семінарів-тренінгів для посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо залучення ними міжнародної технічної допомоги або міжнародних грантів з метою отримання фінансової підтримки надавачів БПД, створення та діяльність консультаційних груп та проведення консультативно-правових зустрічей населення з очільниками місцевих органів влади і представниками системи БПД. Також співрозмовники торкнулися питання виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів, завдяки яким буде проводитися більш масове інформування населення щодо можливостей вирішення основних правових питань та доступу до безоплатної правової допомоги. Чиновники готові йти на зустріч та спільно з центрами безоплатної правової допомоги підвищувати правосвідомість жителів громади, сприяти у вирішенні нагальних юридичних проблем.

       Під час зазначеної зустрічі відбувся прийом місцевих жителів, які скористалися можливістю й проконсультувалися не лише у представників місцевої влади, а й у керівників обласних установ. Головні питання, що турбують мешканців Великобілозерського району стосуються здебільшого земельного, житлового, трудового та спадкового права.

       По закінченню прийому Оксана Хілько зазначила, що влада зацікавлена у співпраці з центрами безоплатної правової допомоги, адже у населення існує нагальна потреба у вирішенні юридичних питань.18575496 477874529222671 2028194591 o

       Наприкінці робочої поїздки Павло Наливайко та Олексій Долгополов відвідали Великобілозерське бюро правової допомоги, у якому ознайомилися з показниками роботи установи БПД, відповіли на питання, що цікавили співробітників самостійного відділу Мелітопольського МЦ щодо подальшої його діяльності та надали рекомендації стосовно механізмів покращення та оптимізації роботи бюро.

       Виїзди до районів є важливими і для керівництва, і для місцевого населення. Під час таких зустрічей з’являється можливість обговорити нагальні проблеми, з’ясувати потреби у вирішенні юридичних питань, виявити правові потреби громади та розробити шляхи вирішення усіх цих завдань.

За безоплатною правовою допомогою та юридичними консультаціями та безопланую правовою допомогою звертайтеся до:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

у Запорізькій області:

–  адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

–  телефон: (061) 224-44-50

–  е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

у Донецькій області:

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь

– телефон: (099) 768-25-67

– електронна пошта:  office.donetsk@legalaid.gov.ua

Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99, тел.: (096) 523-98-55, melitopol.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Кам’янсько-Дніпровське бюро правової допомоги – смт Кам’янка-Дніпровська, вул. Йожикова, 110, kamiansko.dniprovske@legalaid.zp.ua, тел.: (06138) 2-32-73.

Великобілозерське бюро правової допомоги – смт Велика Білозерка, вул. Пархоменка, 193, тел.: (06156) 2-04-62, velykobilozerske@legalaid.zp.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)