назад

kojen golos vajluvui 1014 березня співробітники Бердянського МЦ стали учасникам у досить незвичному і, в той же час, потрібному й важливому заході. За запрошенням голови громадської організації «Переселенці та громади разом» Наталії Ярошенко, Вікторія Донцова, Христина Пшенична та Богдан Кальченко прийняли участь у пісенному флеш-мобі на захист політичних прав вимушених переселенців зі Сходу України й Криму.

       Участь у заході прийняли не лише вктивісти ГО «Переселенці та громади разом» та працівники Бердянського МЦ з надання БВПД, а й регіональні учасники коаліції громадських організацій, ГО «Громадськй холдинг «Група Впливу», місцеві активісти та ЗМІ і просто небайдужі громадяни.

kojen golos vajluvui 2       Метою флеш-мобу було привернути увагу громадськості до того факту, що майже 4% українських виборців залишаються без права голосу. Через неврегульованість національного законодавства, внутрішньо переміщені особи третій рік не можуть скористатися одним із базових конституційних прав громадянина. Варто зазначити, що проблема неможливості голосування за місцем реального проживання стосується і так званих «трудових мігрантів», яких в Україні налічується приблизно 10 мільйонів осіб.

       Користуючись нагодую, фахівцями МЦ також було проведено вуличне інформування населення міста Бердянська. Всім присутнім на заході та охочим були роздані інформаційні брошури з детальною інформацією про функціонування Бердянського місцевого центру, його місце знаходження, а також роз’яснено питання щодо можливості отримання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги.

       Окрім цього головний спеціаліст Вікторія Донцова обговорила питання подальшої співпраці та підписання меморандуму з ГО «Переселенці та громади разом».

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).