назад

Кожен має право: інформуємо громадян про можливості захисту їхніх прав

гол

На жаль, значна частина українців просто не обізнана про свої права та можливості їх захисту. Тому в Україні реалізовується загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого фахівці системи БПД шляхом інформування та консультування підвищують правову обізнаність українців.

Тому днями керівник Сарненського місцевого центру Юлія Міхова та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Аліна Харченко провели ряд правопросвітницьких заходів з метою підвищення правової культури та обізнаності жителів села Цепцевичі Сарненського району.

Так, для запобігання злочинності серед неповнолітніх очільник Сарненського МЦ провела лекції на правову тематику для учнів 9-11-х класів на тему «Особливості кримінальної відповідальність неповнолітніх».

1

У свою чергу Аліна Харченко організувала для учнів 4-х класів правовий урок, під час якого роз’яснила школярам їхні права, які закріплення Конституцією України та Конвенцією ООН про права дитини, основними серед з яких, зокрема, є право на життя, право на любов і піклування, право на інформацію, право на медичну допомогу, право на освіту, право на розвиток своїх талантів, на відпочинок та інші.

2

Окрім того, фахівці системи Сарненського місцевого центру провели інформаційно-роз’яснювальні заходи на базі публічно-шкільної бібліотеки села Цепцевичі та Цепцевицької лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. В рамках цих заходів їх учасників проінформували про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – підвищення правової свідомості та обізнаності українців.

3

Також в.о. директора Сарненського місцевого центру Юлія Міхнова відвідала Сарненський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де провела інформаційних семінар. Зокрема, з працівниками служби обговорювалися зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для дітей та осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Також фахівець роз’яснила інформацію про те, що згідно з змінами розширилася й категорія дітей як суб’єктів права на БВПД, бо отримати її можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а усі діти.

4

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.