назад

Краснопільське бюро праововї допомоги провело лекцію-семінар для осіб, що перебувають на обліку в районному центрі зайнятості

SUM  2017 7 13  seminar 313 липня головний спеціаліст Краснопільського бюро правової допомоги Володимир Пилипець в котрий раз згідно запланованих заходів провів лекцію-семінар на базі Краснопільського районного центру зайнятості, з яким Сумським місцевим центром надання БВПД укладено меморандум про співпрацю.

Під час лекції  юрист розповів присутнім про роль системи безоплатної правової допомоги в правовому захисті людей. Навів приклади позитивного вирішення правових проблем громадян. Більш ретельно зупинився  на основні вимоги щодо укладання договору позики, про що його запитали присутні. Правознавець наголосив, що договір позики є реальним, одностороннім, відплатним або безоплатним договором. Це значить, що він набуває чинності тільки після передачі майна, всі обов’язки покладені лише на позичальника і у визначених законом випадках договір позики може бути як оплатним так і безоплатним. Предметом договору позики є речі, визначені родовими ознаками, та грошові кошти. Крім того, на запитання, хто може отримати вторинну безоплатну правову допомогу для захисту інтересів у суді, працівник бюро перерахував категорії осіб, визначених ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зазначивши, що з 5 січня 2017 року коло таких осіб та їхні можливості реально розширені. Присутні були задоволені роз’ясненнями юриста, ставили свої болючі запитання та отримали інформаційну літературу і контактні дані про бюро. Треба зазначити, що центр зайнятості віді грає важливу роль в правовій освіті населення, особливо в питаннях, що стосуються трудового законодавства, пенсійного законодавства та соціального забезпечення.

Краснопільське бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: 42400 Сумська обл.

смт. Краснопілля , вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

Графік роботи:

 

Пн. – Пт. З 8-00 до 17-00