назад
04.06.18

Креативні заходи з нагоди Дня захисту дітей на Драбівщині

zol-ymp-1

 01 червня 2018 року з нагоди дня захисту дітей юристи Драбівського бюро правової допомоги спільно з працівниками управління праці та соціального захисту населення Драбівської районної державної адміністрації на центральній площі у смт. Драбів у ігровій формі, через вправи та практичні завдання, вчили дітей основам у сфері прав людини.

Захід проведений у форматі квесту, в якому на захисті «викрадених» прав людини виступили діти. У пошуку «викрадених» прав діти виконували різноманітні завдання, кожне з яких стосувалося захисту певного права, закріпленого Декларацією прав людини. Завдяки фізичній підготовці, кмітливості, організованості та командному духу учасники змогли врятувати усі «вкрадені» права і, згідно завдання квесту, «місто було врятовано».

Дітям детально роз’яснено основи демократії і прав людини. Але таким цінностям як гідність, толерантність і повага до прав інших людей, а також таким навичкам як співпраця, критичне мислення і відстоювання прав людини неможливо навчити традиційними способами.

Також, дітям розповіли про існування в суспільстві проблеми домашнього насилля, яке має серйозні наслідки. Родини,  в яких відносини будуються на насиллі,  входять в групу ризику, тому що діти, які зростають в такій атмосфері, становляться жертвами насилля або самі піддають насиллю своїх близьких.

zol-ymp-2

Всім присутнім були роздані відповідні буклети з детальною інформацією та номерами телефонів, за якими вони можуть звернутися по допомогу в складній життєвій ситуації.

Наприкінці заходу діти, які приймали участь у квесті, отримали солодкі подарунки від місцевих спонсорів.

Також, відвідувачам заходу повідомили, що дізнатися як захистити свої права самому та підвищити власну правову свідомість, навчитись застосовувати права, гарантовані Конституцією та законами України, допоможе Всеукраїнський правопросвітницький проект «Я маю право!», започаткований Міністерством юстиції та надали інформаційні матеріали та буклети з різних правових питань.