назад

13413736 490088344515460 1359084764197747697 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали адресну правову допомогу за місцем проживання тернополянці з інвалідністю .

Так, начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Андрій Созанський та Олена Шумило здійснили виїзд до клієнтки з обмеженими фізичними можливостями. Жінка – інвалід 1 групи та не має можливості особисто звернутися до місцевого центру для отримання правової допомоги.

У клієнтки прийняли звернення щодо внесення змін до статуту Громадської організації “Інвалідів опорно – рухового апарату” та необхідні додатки до нього. Оскільки жінка належить до І групи інвалідності і отримує пенсію у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, місцевий центр видав наказ про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначив адвоката для представництва інтересів клієнта в реєстраційній службі.

Нагадуємо, що згідно ст. 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу» право на отримання такої допомоги мають соціально незахищені категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).