назад

У Глухові проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу для внутрішньо переміщених осіб

160616 01

Працівники Шосткинського місцевого центру провели заходи, присвячені актуальним правовим питанням для громадян, які постраждали під час збройного конфлікту на сході України. Метою заходів є підвищення правової обізнаності внутрішньо переміщених осіб. 

Одним із напрямків роботи Шосткинського місцевого центру є правова допомога переселенцям зі східних областей України. Так, 10 червня робоча група працівників місцевого центру у складі директора Миколи Гудіми, головного спеціалісту відділу попередньої роботи з клієнтами Володимира Потапова, інтеграторів Ольги Правосуд і Юлії Зацаринної здійснила виїзд до міста Глухів, де у приміщенні управління соціального захисту населення Глухівської міської ради провела інформаційний семінар для внутрішньо переміщених громадян.

У ході заходу присутніх ознайомлено з системою безоплатної правової допомоги в Україні, діяльністю Шосткинського місцевого центру, роз’яснено право на отримання адвоката та інші правові моменти. Інтегратор Ольга Правосуд акцентувала увагу на запитаннях стосовно осіб, які належать до внутрішньо переміщених відповідно до Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”. Зокрема фахівець детально ознайомила зі змінами до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

«Ми надаємо юридичну допомогу всім незахищеним верствам населення, у тому числі й переселенцям. Така підтримка гостро необхідна в умовах, коли політика держави щодо переселенців все ще залишається невиразною», – наголосив Микола Гудіма. Директор центру також зауважив, що, розширюючи доступ до найбільш вразливих категорій населення, з 1 вересня у Глухові запрацює бюро правової допомоги за адресою: вул. Шевченка, 4.  

Під час семінару відбулось обговорення нагальних проблем правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, таких як отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, припинення виплат грошової допомоги, відновлення втрачених документів тощо.  

Цього ж дня відбувся прийом громадян, що належать до категорії тимчасово переміщених осіб.