назад

Круглий стіл «Гарантії правового захисту» у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни

image002В рамках Всеукраїнського тижня права спеціалістами Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 11 грудня 2015 року у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни проведено круглий стіл «Гарантії правового захисту».

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Луцького місцевого центру з надання БВПД Світлана Прус. Пані Світлана розповіла про діяльність Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Повідомила, що з Луцьким МЦ на контрактній основі співпрацює більше 40 адвокатів, які надають допомогу у складенні документів процесуального характеру, супроводжують ведення у судах цивільних та адміністративних справ. Роз’яснила право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок надання цієї допомоги, розповіла про взаємодію Луцького МЦ з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями з метою створення рівних умов доступу всіх громадян (в тому числі і учасників АТО) до правосуддя.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Луцького місцевого Центру Катерина Доманська відповіла на запитання учасників зустрічі стосовно порядку звернень громадян до місцевого центру.

Учасники зустрічі з цікавістю слухали подану інформацію, ставили запитання, які їх хвилюють, розпитували про порядок отримання адвокатських послуг за державний кошт.

В кінці заходу представник Луцького місцевого центру з надання БВПД Оксана Завалішина роздала друковані матеріали з інформацією про орієнтовний перелік документів, які необхідно подати до Центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, про порядок отримання БВПД та про послуги, які надає Центр.

image002

image 111215

image004