назад

Заходи Конотопського місцевого центру для навчальних закладів міста

Відповідно до затвердженого плану заходів Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права начальником відділу взаємодії Волік Валентиною було проведено ряд заходів для учнів шкіл та їх батьків з питань захисту прав людини та особливостями отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

8 грудня 2015 року для батьків учнів початкових класів Конотопської загальноосвітньої школи № 9 було проведено юридичний всеобуч з питань захисту прав дітей. Захід відбувся у формі запитань-відповідей. Батьків цікавили питання забезпечення державою безоплатної освіти та права на всебічний розвиток дітей в сучасних умовах. Окремо було обговорено питання відносин батьки-діти в світлі основних положень Конвенції про права дитини. Всього прийняло участь у заході 60 батьків.

10 грудня 2015 року на базі Конотопської гімназії із учнями Конотопської гімназії відбувся спільний захід «Права людини та права дитини в сучасній Україні». Учні жваво обговорювали положення Декларації прав людини про те, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Також було обговорено питання дотримання прав людини під час збройних конфліктів.

У ці ж дні були проведені інформаційні заходи для педагогічних колективів закладів, де відбувалися зустрічі із батьками та учнями.

Всі учасники заходів отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні та особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги Конотопським місцевим центром.