назад

Виступ начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру у Запорізькій області Володимира Антонцева з нагоди Всеукраїнського тижня права на телеканалі ЗОДТРК «Запоріжжя»

{source}

{/source} 

09 грудня 2015 відбувся прямий ефір програми Олени Сиваш «Відкрита студія» на телеканалі Запорізької обласної державної телерадіокомпанії «Запоріжжя»,присвячений проведенню Всеукраїнського тижня права. Від  Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області участь у програмі взяв начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Антонцев.

Також для участі у програмі були запрошені:   професор міжнародного права штату Арканзас Сполучених Штатів Америки Крістофер Келлі; професор, декан юридичного факультету Запорізького національного університету Тетяна Коломієць; голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області Наталя Богомолова; полковник, начальник відділу молодіжної превенції управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції у Запорізькій області Валентин Сердюк; викладач правознавства гімназії № 6 м.Запоріжжя Валентина Почтар, адвокат системи БВПД, член Координаційної ради молодих юристів Руслан Балковий, студенти юридичного факультету Запорізького національного університету та учні гімназії №6м. Запоріжжя  – неодноразові переможці конкурсів та олімпіад з правознавства. 

Програма була проведена з метою поширення інформації про права та свободи людини, підвищення рівня правової культури і свідомості всіх верств населення, а також можливості отримання правової допомоги,у тому числі  і БВПД, з’ясування загального рівня правової обізнаності громадян України.

Володимир Антонцев у своєму виступі зазначив, що згідно зі ст. 59 Конституції України кожний громадянин  має право на захист, а реалізація цього права відбувається, зокрема, через впровадження Закону України «Про безоплатну правову допомогу». В ході виступу було розмежовано поняття первинної та вторинної правової допомоги, повідомлено про діяльність Регіонального центру та місцевих центрівз надання БВПД у Запорізькій області; наведені останні статистичні дані щодо кількості виданих центрамидоручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам.