назад

Особистий прийом та проведення навчання у Сумському слідчому ізоляторі у рамках “Всеукраїнського тижня права”

   151210 31

    10 грудня 2015 року начальник відділу організації з надання БВПД та роботи з адвокатами Сумського місцевого центру разом із партнером центру Андрієм Кнуренко, головою координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управління юстиції у Сумській області, у приміщенні Сумського слідчого ізолятора провели лекцію на тему: «Засуджений, але не позбавлений прав людини!»

151210 32

   «Глибоке з’ясування сутності і змісту правового статусу засуджених має велике практичне значення. По-перше, це важливо для з’ясування правового статусу засуджених, щоб мати чітке уявлення, з ким у правовому плані ми маємо справу. По-друге, визначення кола обов’язків і прав засуджених є неодмінною умовою забезпечення законності і встановлення правильного підходу до засуджених при виконанні покарання. Закріплення в законі правового статусу засуджених визначає рамки можливого для їх поведінки і межі вимог і заборон адміністрації УВП. А це означає, що, з одного боку, вимагати від засуджених можна лише те, що входить в коло їхніх обов’язків, а з іншого — треба поважати права засудженого і забезпечувати їхню повну реалізацію» – розповіла Ірина Карел.

  «Засуджений має право укладати договір найму житлового приміщення, яке належить йому по праву приватної власності, і отримувати квартирну плату за діючими розцінками, яка зараховується на його особовий рахунок. Норми сімейного права передбачають спрощений порядок розірвання шлюбу із засудженими до позбавлення волі. Таке правообмеження існує з метою захисту інтересів тієї сторони в шлюбних відносинах, яка не засуджена до кримінального покарання» – зауважив Андрій Кнуренко.

151210 33

  Також цього дня у Сумському слідчому ізоляторі Андрій Кнуренко та Ірина Карел провели особистий прийом засуджених, який пройшов у форматі «питання – відповідь».