назад

Круглий стіл на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування покарання: участь Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у захисті прав підлітків» (відео)

круглий стіл че26 листопада 2018 року фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області взято участь у підготовці, організації та проведенні круглого столу на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування покарання: участь Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у захисті прав підлітків». Захід проведено в режимі відео-мосту Львів-Харків-Черкаси.

У засіданні круглого столу, організованого громадською організацією «Захист прав фізичних та юридичних осіб» за участі Комітету з підвищення професійної кваліфікації Національної асоціації адвокатів України, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області, правового клубу «PRAVOKATOR» (м. Львів), Черкаського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, взяли участь студенти ІІІ курсу Інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

кр ст че 

Під час заходу обговорено проблемні питання щодо злочинності серед неповнолітніх та шляхи їх вирішення, а також підвищити рівень правової обізнаності у дітей, підлітків, працівників освіти та учасників освітнього процесу.

кр ст че 4

У ході зустрічі озвучено статистику вчинення злочинів неповнолітніми, статистику участі адвокатів Регіонального Центру з надання БВПД у справах щодо притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, питання медіації під час розгляду справи у суді щодо притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, відбування покарання, статистику звернень до суду РВ КВІ з поданнями про скасування звільнення від відбування покарання відносно засуджених, причини нез‘явлення за викликом інспектора та невиконання приписів органів пробації, психологічні аспекти, шляхи інформування та попередження правопорушень.

кр ст че 3

 

«У 2018 році, станом на 31.10.2018 року, Регіональним центром видано 1666 доручень для захисту в кримінальних провадженнях, з них 90 – для захисту неповнолітніх. Це близько 5,27 % від загальної кількості доручень. Для повівняння, за весь 2017 рік видано 2208 доручень, з них 132 – для захисту неповнолітніх (5,97 %). У 2018 році адвокатами до РЦ подано 119 звітів щодо надання БВПД неповнолітнім у кримінальних провадженнях. По 19 випадкам  призначено мінімальний строк покарання, по 3 – призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено, по 15 – звільнення від відбування покарання з випробуванням», – повідомив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з наданння БВПД у Черкаській області Роман Бакатуро.


.