назад

Відкриття Перечинської державної нотаріальної контори та прийом громадян за участі заступниці міністра юстиції

per 6    У п’ятницю, 23 листопада, в Будинку юстиції у Перечині відбулися дві знакові події – відкриття у новій будівлі, де вже працюють відділ ДРАЦС та бюро правової допомоги, Перечинської державної нотаріальної контори та особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірини Садовської.

    В урочистостях взяли участь начальник ГТУЮ у Закарпатській області Євген Когутич, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Попадинець та міський голова м.Перечин Іван Погоріляк.

per 5
    І.Садовська наголосила, що забезпечення якості та доступності нотаріальних послуг для населення – це те, над чим постійно працює Міністерство юстиції України. Зокрема, законопроект під умовною назвою Рейдерство Стоп, який уже зареєстрований у Верховній Раді за №9311, встановлює під час проведення нотаріальних дій соціальні пільги в розмірі 50% державного мита для незахищених верств населення: осіб з інвалідністю, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт та ін.

per 7

   Є.Когутич та В.Попадинець висловили вдячність міській владі м.Перечин за сприяння та допомогу в облаштуванні сучасного приміщення для органів юстиції та безоплатної правової допомоги.
    Також у рамках візиту на Закарпаття заступник Міністра юстиції провела особистий прийом громадян у Перечинському бюро правової допомоги. Разом із І.Садовською юридичні роз’яснення та консультації з проблемних питань місцевим мешканцям надавали начальник ГТУЮ у Закарпатській області Євген Когутич, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець, директор  Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко та фахівці бюро.

per 1
    За правовою допомогою звернулося п’ятеро громадян з питань призначення пенсії, порядку оформлення неприйнятої спадщини, сімейних, земельних питань тощо. Усім було надано кваліфіковану юридичну допомогу.