назад

Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування покарання: телеміст за участі трьох регіонів

RC stil2Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування ними покарання – такою була тема «скайп – круглого столу» Львівського, Харківсько-Луганського та Черкаського регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги сьогодні, 26 листопада 2018 року.

Участь у зазначеному заході взяли представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, органів пробації у Львівській області та адвокати системи БПД – учасники тренінгу з медіації для неповнолітніх.

Так, директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин розповів про участь Центру у захисті прав підлітків та подав статистику надання БВПД Центром впродовж 2014-2018 років. Зокрема, Ігор Микитин розповів, що, згідно з показниками, кількість виданих доручень для захисту неповнолітніх впродовж цих років знижується.

Заступник директора Регіонального центру Віра Іськович у контексті зазначеної теми наголосила на важливості співпраці з громадськими організаціями.

RC stil1

У свою чергу адвокатка Тетяна Малерик розповіла проблематику участі адвокатів БВПД у захисті неповнолітніх та можливість її уникнення при використанні медіації.

Про статистику та профілактичні заходи щодо поведінки неповнолітніх, які стоять на обліку проінформували учасників начальник філії ДУ «Центр пробації» у Львівській області Богдан Гедза та начальник сектора ювенальної пробації Центру Христина Бавшина.

Також ділилися досвідом співпраці з Регіональним та місцевими центрами БВПД у Львівській області та громадськими організаціями, що працюють з неповнолітніми.

Досвідом роботи в Харківсько-Луганській області та роботи у майбутньому пілотному проекті медіації, при вчиненні легких правопорушень неповнолітніми, за участі наших областей, ділилися директор Харківсько-Луганського регіонального центру Анатолій Бородавка та фахівці Центру Марина Старовойтова та Максим Кривогуз.

RC stil3

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).