назад

Круглий стіл на тему: «Права та пільги для учасників АТО та членів їх сімей»

P110098423 листопада 2016 року в приміщенні Турійського районного центру зайнятості відбувся круглий стіл з учасниками антитерористичної операції (АТО) на тему: «Права та пільги для учасників АТО та членів їх сімей».

У засіданні взяли участь: заступник начальника відділу «Турійське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Гут, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Турійського районного центру зайнятості Олександр Музика, провідний спеціаліст командування Турійського районного військового комісаріату Володимир Шумейко, представник 14 окремої механізованої бригади Андрій Оніщук, заступник начальника управління соціального захисту населення Турійської районної державної адміністрації Сергій Хомич та інші представники.

P1110003Богдан Гут поінформував присутніх про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги, надав роз’яснення стосовно різниці між первинною та вторинною правовою допомогою та які послуги включає кожна із них, розповів присутнім, які категорії населення мають право та є суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги, окреслив порядок звернень громадян до місцевих центрів з надання БВПД.

P1110029
В ході зустрічі присутнім було надано роз’яснення щодо пільг для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, порядок реалізації та захисту прав учасників бойових дій та їх відновлення в результаті порушення.
Присутніх найбільше цікавили питання порядку отримання путівок на санаторно-курортне лікування для учасників АТО, прийняття на військову службу за контрактом та приватизації земельних ділянок.
Стосовно порядку надання путівок на санаторно-курортне лікування учасникам бойових дій інформуємо наступне.
Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної організації санаторно-курортним лікуванням структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;
2) інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп – до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.
Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Турійськ, вул. Луцька, 23. Тел. (03363) 2-23-86. (пн-пт з 9:00 до 18:00).
Турійський районний центр зайнятості знаходиться за адресою: смт.Турійськ, вул. Луцька, 22. Тел. (03363) 2-13-89.
В приміщенні Турійського районного центру зайнятості діє мобільний пункт консультування. Працівники Турійського бюро правової допомоги проводять прийом громадян щопонеділка з 10:00 до 12:00.