назад
28.10.17

Круглий стіл на тему: «Як органи місцевого самоврядування та держава можуть відповісти на правові потреби громади?»

527 жовтня 2017 року в приміщенні Академії Адвокатури відбувся круглий стіл на тему: «Як органи місцевого самоврядування та держава можуть відповісти на правові потреби громади?», організований київськими місцевими та регіональним центрами за сприяння Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

У заході взяли участь представники Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального та місцевих центрів м. Києва з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Регіонального центру Чернігівської області з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та місцевих центрів Київської та Чернігівської областей, а також представники партнерських громадських організацій, які співпрацюють з системою БПД.
Під час заходу було презентовано інформацію та методичні рекомендації по співпраці місцевих і регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевого самоврядування, написанню та затвердженню регіональних програм надання безоплатної правової допомоги, обговорено виклики та перспективи розвитку системи БПД.

 

91722
Присутніх привітала ректор Академії Адвокатури Тетяна Варфоломєєва , яка подякувала представників системи БПД за плідну співпрацю з адвокатурою на терені утвердження законності та громадянського суспільства в Україні.
У вступній промові Перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок, відмітив основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги, зазначивши що система є відкритою для нових методів та форм діяльності, активно змінюється зсередини, та вдосконалюється задля потреб суспільства та кожного окремого громадянина .
Заступник директора Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Смішна Наталя презентувала методичні рекомендації «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування», які були спеціально розроблені робочою групою.

263034
Бурчак Леся, директор Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла про шляхи вдосконалення надання БПД в м. Києві, в контексті співпраці місцевих центрів з Центром правової допомоги киянам. Також Бурчак Л. наголосила на важливості розширення доступу до безоплатної правової допомоги в місцевих програмах надання БВПД та надала пропозиції по внесенню змін до міської цільової Програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 р.р..
Директор Центру правової допомоги киянам, які опинились у складних життєвих обставинах Ткаченко Сергій та головний спеціаліст, адвокат Коморна Ірина розповіли стратегію розвитку діяльності Центру правової допомоги киянам, які опинились у складних життєвих обставинах, про методику своєї роботи, поділились позитивним юридичним досвідом, висловили свої побажання по подальшій співпраці не тільки з Київськими, а й з іншими місцевими центрами..

384652
Левченко Марія, юрист ГО «Крим SOS», висловила вдячність за активну співпрацю з центрами в напрямку забезпечення прав та захисту інтересів внутрішньо переміщених осіб, проведення спільних правопросвітницьких заходів.
Представник громадської організації «Ла Страда – Україна» Саєнко Анна відмітила активну співпрацю з київськими місцевими центрами, щодо надання допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, а також дітей, щодо яких застосовано жорстоке поводження. Також відмітила, що було проведено багато спільних заходів, які стосуються вищезазначеної проблематики.
Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області Протченко Ірина ознайомила всіх присутніх зі станом розробки та прийняття місцевих програм надання безоплатної правової допомоги у Чернігівській області, співпрацю з об’єднаними територіальними громадами.
Сірик Оксана, директор Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла про співпрацю Білоцерківського місцевого центру з органами місцевого самоврядування по забезпеченню доступу до безоплатної правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів.
Заступник директора Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лиско Катерина розповіла про механізм співпраці Броварської міської ради та Броварського місцевого центру та порядок затвердження місцевих програм правової освіти населення в м. Бровари.
У заключному слові директор Другого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кушнір Богдан нагадав про виклики в роботі місцевих центрів, а також окреслив перспективи розвитку та вдосконалення роботи місцевих центрів по співпраці з органами місцевого самоврядування.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).