назад

Круглий стіл провели керівники Регіональних центрів трьох областей

PoR 2011 11 10 kruglyu stil 110 листопада у Полтаві керівники Регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумської, Закарпатської та Полтавської областей – Олена ДЕМЧЕНКО, Василь ПОПАДИНЕЦЬ, Олександр ЧЕРЧАТИЙ, обговорювали актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад.

Учасниками круглого столу також стали співробітники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати Полтавської області, представники обласної ради, територіальних громад, громадських організацій, навчальних закладів Полтавщини.

З вітальним словом до присутніх звернувся керівник Регіонального центру, на базі якого і проходив захід.

«В рамках проведення реформи децентралізації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування першочерговим постає питання надання якісних адміністративних послуг громадянам, зокрема, у напрямку правової допомоги. Ключовим елементом у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги є регіональні, місцеві центри з надання БВПД та їх відділи бюро. В умовах інтеграції первинної та вторинної безоплатної правової допомоги система надання правової допомоги постійно знаходиться у динамічному розвитку і спрямовується на забезпечення потреб у правовій допомозі не лише кожного клієнта, а й територіальних громад».

Олександр ЧЕРЧАТИЙ, директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області.

PoR 2011 11 10 kruglyu stil 2Під час заходу доповідачі презентували новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаний із розширенням представництва їхніх інтересів; ознайомили із станом реформ та досвідом формування об’єднаних територіальних громад у Полтавській області та інших областях України; сформували спільні підходи до вирішення питань становлення й розвитку системи надання правової допомоги в залежності від особливостей кожного регіону.

 

«Важливими є зусилля щодо налагодження партнерських відносин з органами місцевого самоврядування, активізація роботи щодо залучення грантових коштів та підготовка методичних матеріалів».

Олена ДЕМЧЕНКО, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.