назад

Круглий стіл «Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» у Лебедині

160519 02Фахівці Охтирського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги 18 травня провели виїзний прийом у приміщенні Лебединського районного суду.

Під час консультацій заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Людмила Корабельська відповіла на запитання жителів Лебедина. Громадян цікавили питання процедури оформлення спадщини, прав на житло у особи, яка не була зареєстрована у квартирі тощо.

Цього ж дня пройшов круглий стіл з питань соціального захисту дітей-сиріт  та дітей, позбавлений батьківського піклування,  у Лебединській районній державній адміністрації, на якому були присутні фахівці з соціальної роботи та головні спеціалісти відповідних відділів та управлінь Лебединської РДА.

 

На початку роботи круглого столу фахівець Охтирського місцевого центру з надання БВПД Микола Кравченко розповів про відкриття бюро правової допомоги: «Конкурс на  заміщення вакантних посад начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги продовжено до 31 травня. Бюро буде відкрито з 1 вересня у вашому місці за адресою: площа Соборна, 29. Там працюватиме два фахівця,  які надаватимуть якісну правову допомогу».

Учасників круглого столу, окрім заявлених в темі питань захисту прав дітей, цікавили також питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО, надання житла дітям-сиротам, виплата аліментів, коли особо злісно ухиляється від їх сплати, процедура оформлення спадщини.

 

Наприкінці Микола Кравченко нагадав присутнім, що кожного 3-тього тижня місяця Охтирський місцевий центр з надання БВПД здійснює прийом громадян у приміщенні суду та роздав інформаційні матеріали.