назад

Кваліфікована правова допомога для мешканців Бердянську

pidpusannia28 квітня 2016 року рішенням сесії Бердянської міської ради було затверджено Програму безоплатної правової допомоги населенню міста Бердянська на 2016-2017 рік. Розробка та прийняття зазначеної Програми стали результатом плідної співпраці Бердянського місцевого центру з надання БВПД з виконавчим комітетом Бердянської міської ради.

Основною метою цієї Програми є забезпечення права особи на безоплатну правову допомогу шляхом здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної первинної правової допомоги, до джерел правової інформації на основі ефективної взаємодії між суб`єктами права на неї та суб`єктами надання такої допомоги, а також підвищення рівня правової освіти і культури населення м. Бердянська. 

До розробки зазначеної Програми спонукала ситуація, яка дуже часто виникає під час надання правової допомоги мешканцям міста. Як показує практика, більшість громадян, які звертаються до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, потребує не тільки вторинної, а й первинної правової допомоги.

Основними завданнями Програми є проведення інформаційно-роз`яснювальної кампанії серед мешканців міста, адвокатів, органів місцевого самоврядування та громадських організацій; створення належних умов для забезпечення доступу жителів міста до безоплатної правової допомоги; підвищення рівня поінформованості жителів про порядок надання безоплатної правової допомоги; організація надання безоплатної первинної правової допомоги на території м. Бердянська тощо.

Реалізація програми надасть змогу забезпечити належний доступ до якісної безоплатної правової допомоги особам, які потребують такої допомоги; надати практичну допомогу жителям міста у реалізації своїх прав та обов`язків; підвищити рівень поінформованості  суб`єктів права на безоплатну правову допомогу про порядок надання безоплатної правової допомоги.

rishennja