назад

egida 1

В рамках грантової програми «Інтеграція первинної та вторинної правової допомоги на рівні територіальних громад», яка впроваджується завдяки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Канадського бюро міжнародної освіти та Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» в тісній співпраці з Благодійним фондом «Посмішка дитини» реалізовується проект «Доступна правова допомога в Запорізькій громаді».

17 травня 2016 року в рамках зазначеного проекту представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Тетяна Лактіонова прийняла участь у заході «Підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів Запорізької області». Нею було надано роз`яснення щодо прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про доступ до безоплатної правової допомоги та порядок звернення до Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

19 травня 2016 року у КУ «Василівська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради відбувся захід з підвищення правової обізнаності дітей, які навчаються у зазначеному закладі, в ході якого Тетяна Лактіонова за допомогою анімаційної презентації запропонувала учням розв`язати загадки та ребуси правового змісту, але в доступній для дітей казковій формі.

Фахівцем Регіонального центру Тетяною Лактіоновою працівникам навчального закладу було роз`яснено що таке безоплатна правова допомога, хто має на неї право та де таку допомогу можна отримати. Задля наочності плакати з адресами та контактними телефонами Центрів з надання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області були розміщенні на інформаційних стендах школи-інтернату.

З метою підвищення загального рівня правової освіти, популяризації правових знань серед дітей та молоді, а також правового виховання школярів, за ініціативи Громадської правозахисної організації «ЕГІДА-ЗАПОРІЖЖЯ», Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області у співпраці з Регіональним центром з надання БВПД у Запорізькій області, Регіональним інформаційно-аналітичним центром «Освіта та громадське суспільство» КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради та відділом молодіжної превенції Управління з превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Запорізькій області 24 травня 2016 року фахівці зазначених установ відвідали КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Оберіг» Запорізької обласної ради.

Учні 5-6 класів здійснили захоплюючу подорож у країну прав дитини. Школярі 8 класу дізналися про особливості правової відповідальності малолітніх та неповнолітніх осіб. Старшокласникам було роз`яснено щодо особливості застосування трудового законодавства до неповнолітніх. Особливу увагу було приділено питанню права громадян України на безоплатну правову допомогу. Директор Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області Павло Наливайко нагадав школярам 9-10 класів про важливу роль права в суспільстві, роз’яснив, чим відрізняються безоплатна первинна та безоплатна вторинна правові допомоги, окреслив які питання можуть допомогти вирішити фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги і наголосив куди необхідно звертатися, якщо виникнуть зазначені питання.

Подібні правоосвітні та правовиховні заходи мають велике значення у підвищенні загального рівня правової освіти дітей, формування в них поваги до держави та права. 

egida 2

egida3

egida4

Lystivka