назад
17.05.18

Київські школярі оволоділи знаннями і навичками, які допоможуть швидко розпізнати прояви насильства та вміти себе захистити

IMG 77e86a1e34356e1a2501fff87ad8a101 VПро неприпустимість насильства у стосунках між людьми, про законодавче забезпечення запобігання та заборону усіх його форм і жорстокого поводження з дітьми розповідали фахівці Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги учням ЗОШ №1.

 

«Насильству не має виправдання!» – такими словами розпочав свою зустріч з дітьми адвокат Ігор Свєтлічний.

Відзначимо, що насильство в сім’ї над дітьми зазвичай не виявляє себе на загал, має прихований, невидимий характер. Діти, у силу свого психологічного та фізичного розвитку, не завжди можуть усвідомити, що стають жертвами. Особливо це стосується дошкільнят, дітей молодшого шкільного, шкільного віку. Тому, кожній дитині необхідно оволодіти знаннями та навичками, які допоможуть їй швидко розпізнати прояви насильства та вміти захистити себе.

Отож, Ігор Свєтлічний приділив особливу увагу обговоренню саме життєвих ситуацій, де стосовно дитини застосовується насильство, дитина є свідком таких дій чи сама агресор. Він спонукав учнів до самостійного пошуку алгоритмів вирішення проблеми.

На сам кінець, працівники центру роз’яснили школярам порядок доступу до безоплатної правової допомоги та розповіли про те, як отримати адвоката для представництва у суді відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, окремо зупинилися на правових орієнтирах для кожної дитини в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

1 (8)IMG 02831ddb7d6a84b8059689d1cd4645aa V

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).