назад
31.07.17

Легалізація праці – запорука гідного життя!

Задля посилення співпраці, що спрямована на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту свої прав, поширення інформаційно – роз’яснювальної роботи з додержання законодавства у сфері праці та зайнятості населення, 26 травня 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб”єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна спільно з фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки безробітніх Золотоніського міськрайонного центру зайнятості Надією Журавльовою провели семінар для безробітніх на тему: «Легалізація праці – запорука гідного життя!»

Метою заходу було розкрити переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні. Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним перевагам, тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин, а це в результаті позбавляє їх в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідної пенсії.
Також, під час семінару безробітні ознайомились з порядком укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту. Фахівець Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги навела приклади ситуацій щодо порушень прав під час легальної та нелегальної зайнятості, з якими громадяни неодноразово зверталися до Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тому кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє.
По завершенні заходу на базі Золотоніського міськрайонного центру зайнятості забезпечено роботу дистанційного консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги та надано роз»яснення громадянам з питань сімейного права та соціального захисту.