назад

Легальна зайнятість – гарантія захисту трудових прав

91-113 лютого 2018 року на базі Новоселицького районного центру зайнятості головним спеціалістом Новоселицького бюро правової допомоги Світланою Гузун спільно з провідним фахівцем з профорієнтації Новоселицького районного центру зайнятості Христиною Туряк проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні, та осіб, які шукають роботу, на тему «Перебування на обліку в районному центрі зайнятості. Легальна зайнятість». Зустріч відбулась з метою підвищення рівня правової поінформованості громадян в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Обов’язок служби зайнятості – інформувати населення про переваги легальної зайнятості та ризики «тіньової» зайнятості, – зауважила фахівець системи безоплатної правової допомоги Світлана Гузун. – Тож кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше: жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії, забезпечуючи собі майбутнє»,

Учасники семінару дізналися про форми нелегальних трудових відносин, які штрафні санкції та адміністративні штрафи передбачені у таких випадках.

«Трудові відносини між роботодавцями і працюючими повинні будуватися на законодавчій основі, з дотриманням відповідних соціальних гарантій, – застерегла головний спеціаліст Світлана Гузун. – Лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці».

По завершенню заходу працював мобільний консультативний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни зверталися з питань трудового, земельного, сімейного права та соціального захисту. Головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги Світлана Гузун надала роз’яснення та консультації.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Новоселицького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3, тел. (03733) 5-07-20.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).