назад

Правова допомога засудженим

1Надання безоплатної правової допомоги засудженим – одне з напрямків діяльності установ системи БПД, тому наші фахівці згідно з планом роботи проводять консультування, роз´яснення та правопросвітницьку роботу серед цієї категорії громадян.

Так, 12 лютого 2018 року менеджер з якості Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Максим Магда на запрошення Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області взяв участь у проведенні перевірки державної установи «Голопристанська виправна колонія №7 – міжобласна спеціалізована туберкульозна лікарня» з питань правової допомоги засудженим.

2

Під час заходу був організований прийом фахівця Регіонального центру із засудженими, які потребували консультацій з різних галузей права – кримінального, кримінально-виконавчого, спадкового права, питань соціального забезпечення.

3

4Додатково Максим Магда роз’яснив їм про право на безоплатну правову допомогу, мережу суб’єктів її надання та нагадав, що 2018 рік в Україні оголошено Роком реалізації загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого озброїти кожного українця, й засудженого у тому числі, знаннями про їх права. По завершенні правник вручив присутнім буклети з інформацією про порядок звернення за безоплатною правовою допомогою.

Також працівник системи БПД провів робочу нараду з адміністрацією виправної колонії, в ході якої рекомендував проводити роз’яснювальну роботу із засудженими щодо права на безоплатну правову допомогу.

Крім того, учасники зустрічі обговорили основні напрямки подальшої співпраці, у тому числі шляхом проведення співробітниками Регіонального центру відповідних правопросвітницьких заходів як серед персоналу установи, так і серед засуджених.