назад

Правопросвітницька година для студентів Охтирщини

OkM 180213  0313 лютого, на запрошення куратора 21 групи Охтирського коледжу СНАУ Оксани Чут, фахівець Охтирського місцевого центру з надання БВПД Марина Лапоног провела для студентів правопросвітницьку годину знань на тему: «Укладення трудового договору. Що слід розуміти під трудовою функцією».

«Однією з основних форм реалізації конституційного права громадян на працю є трудовий договір », – такими словами розпочато захід.

Присутнім Марина Лапоног розповіла визначення трудового договору за ст. 26 КЗпП України (це угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою), за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з дотриманням внутрішнього трудового розпорядку, а останній зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором та угодою сторін.

OkM 180213  02

Також під час заходу йшлося про зміст трудового договору, тобто ті умови. що встановлюють взаємні права та обов’язки сторін. Детальніше Марина Лапоног розповіла про основні та додаткові умови. «До основних належать: умова про місце роботи, про трудову функцію, про оплату праці, про дату початку роботи, а до факультативних: випробування при прийнятті на роботу, суміщення професій, неповний робочий час, строк дії договору тощо. Якщо сторони обумовили і включили до трудового договору додаткові умови, вони стають обов’язковими до виконання», – додала вона.

OkM 180213  01

Крім того, зі студентами проведено «брейн-ринг» 3 рівнів: правнича бліц-розминка; інтелектуальний штурм; юридичний марафон.

Також присутніх цікавили питання одержання паспорту громадянина України та порядок подання документів для отримання закордонного. Марина Лапоног дала вичерпні відповіді на всі запитання.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (05449) 7-30-94

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.